Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling hebt voor in1keerVCA.nl.
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Morgen zijn we u graag weer van dienst.

We wensen u een goede zondag toe.

Week van de Werkstress 2018

Van 12 tot en met 15 november is het de Week van de Werkstress. Dit jaar staat deze week in het teken van preventie en werkplezier. Lees in deze blog hoe werkstress voorkomen kan worden door werkplezier.

12 nov 2018 Nieuws

Week van de Veiligheid

Van 8 tot en met 14 oktober vindt de Week van de Veiligheid plaats. Lees in deze blog wat er in de Week van de Veiligheid gebeurt en welke rol VCA hierbij speelt.

8 okt 2018 Nieuws

Periodiek arbeidsgezondheidskundig onderzoek

Zoals u in de blog over de Arbowet hebt kunnen lezen, zijn werkgevers volgens het basiscontract verplicht om hun werknemers een PAGO aan te bieden. Wat is een PAGO precies en waarom zou je ervoor kiezen?

21 sep 2018 Algemeen

Voorbeeldvraag 3

Wil jij graag weten wat voor vragen je kunt verwachten op het Basisveiligheid VCA-examen? Maak dan de voorbeeldvraag uit deze blog. Weet jij wat het juiste antwoord is?

20 aug 2018 Tips voor het VCA-examen

Werken op hoogte: hoogwerkers

Werken met een hoogwerker brengt gevaren met zich mee. Daarom zijn er regels waar je je aan moet houden als je met een hoogwerker aan de slag gaat. Welke regels dat zijn, lees je in deze blog.

16 jul 2018 Algemeen

Werken op hoogte: steigers

Vanaf 1 januari 2018 gelden er strengere regels voor rolsteigers. In deze blog zetten wij de regels en veiligheidsmaatregelen voor werken met steigers op een rij.

9 jul 2018 Algemeen

Wat houdt de nieuwe Arbowet in?

Op 1 juli 2018 is de nieuwe Arbowet in werking getreden. Wat houdt deze nieuwe wet precies in? Welke wijzigingen zijn er doorgevoerd en wat betekent dit voor u als werkgever of werknemer? Lees het in deze blog.

2 jul 2018 Nieuws

Werken op hoogte: ladders

Bijna iedereen gebruikt weleens een mobiele ladder. Wist je dat je je aan een aantal regels moet houden bij het gebruik van een ladder? Nee? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

25 jun 2018 Algemeen

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Persoonlijke beschermingsmiddelen worden gebruikt als gevaren niet bij de bron kunnen worden weggenomen. In deze blog worden alle soorten PBM’s besproken.

15 jun 2018 Algemeen

De week van de RI&E

Van 11 tot en met 15 juni 2018 wordt de Week van de RI&E georganiseerd om aandacht te vragen voor veilig en gezond werken. Lees meer over wat een RI&E precies is en over de Week van de RI&E in deze blog.

12 jun 2018 Nieuws

Werken op hoogte

Een val van hoogte is het meest voorkomende ernstige ongeval op de werkvloer. Het is belangrijk dat iedereen in een bedrijf de regels kent die verbonden zijn aan werken op hoogte. Wat zijn deze regels precies?

22 mei 2018 Algemeen

Quiz: Ken jij de signaleringsborden al?

Heb jij de signaleringsborden geleerd voor het VCA-examen en wil je weten of je ze al goed kent? Of heb je nog niet geleerd, maar ben je benieuwd hoeveel borden je al kent? Maak dan deze quiz!

14 mei 2018 Tips voor het VCA-examen

Heetwerkwacht

Wanneer er bij risicovolle bedrijven werkzaamheden plaatsvinden, stelt de overheid extra eisen op het gebied van veiligheid, zoals de aanwezigheid van een heetwerkwacht. Lees hier wat de taken van een heetwerkwacht zijn.

7 mei 2018 Algemeen

Het VIL-VCU-examen

Wat is het VIL-VCU-examen? Voor wie is dit examen bedoeld? En hoe is het examen opgebouwd? Ben jij op zoek naar de antwoorden op deze vragen? Lees dan deze blog.

30 apr 2018 Algemeen

Gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan!

Op 24 april 2018 begint de nieuwe campagne van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk. Lees hier wat het doel van de campagne is.

23 apr 2018 Nieuws

Voorbeeldvraag 2

Wil jij graag weten wat voor soort vragen je kunt verwachten op het VCA-examen? Maak dan de voorbeeldvraag die in deze blog staat. Weet jij het juiste antwoord?

16 apr 2018 Tips voor het VCA-examen

Wat betekent de CE-markering?

Veel consumentenproducten mogen in de Europese Unie alleen verhandeld worden als ze een CE-markering hebben. Wat betekent het als een product voorzien is van een CE-markering?

9 apr 2018 Algemeen

Voorbeeldvraag 1

Wil jij graag weten wat voor soort vragen je kunt verwachten op het VCA-examen? Maak dan de voorbeeldvraag die in deze blog staat. Weet jij het juiste antwoord?

26 mrt 2018 Tips voor het VCA-examen

Het VOL-VCA-examen

Wat is het VOL-VCA-examen? Voor wie is dit examen bedoeld? En hoe is het examen opgebouwd? Ben jij op zoek naar de antwoorden op deze vragen? Lees dan deze blog.

19 mrt 2018 Algemeen

Bewust Veilig op 16 maart 2018

Op vrijdag 16 maart 2018 wordt voor de tweede keer ‘Bewust Veilig’ gehouden. Tijdens ‘Bewust Veilig’ wordt stilgestaan bij veiligheid op de werkvloer.

12 mrt 2018 Nieuws

Het Basisveiligheid VCA-examen

Wat is het Basisveiligheid VCA-examen? Voor wie is dit examen bedoeld? En hoe is het examen opgebouwd? Ben jij op zoek naar de antwoorden op deze vragen? Lees dan deze blog.

5 mrt 2018 Algemeen

Opname van gevaarlijke stoffen

Veel mensen werken met gevaarlijke stoffen. Hoe komen deze stoffen het lichaam binnen? Hoe kun je voorkomen dat gevaarlijke stoffen in het lichaam opgenomen worden?

19 feb 2018 Algemeen

Enquête over het B-VCA-examen

Het VCA-diploma Basisveiligheid blijkt niet voor iedereen haalbaar te zijn. SSVV neemt een enquête af om te weten te komen wat de redenen en mogelijke oplossingen zijn.

12 feb 2018 Nieuws

De preventiehiërarchie

In bijna ieder VCA-examen komt wel een vraag over de preventiehiërarchie voor. Wat moet je als eerste doen bij een onveilige situatie? Lees het hier.

29 jan 2018 Algemeen

Nieuwe cao Bouw & Infra

Op 24 januari 2018 beginnen de onderhandelingen over de nieuwe cao Bouw & Infra. Wij hebben de inzetten van een aantal vakbonden op een rijtje gezet.

22 jan 2018 Nieuws

Veelgemaakte fouten bij het VCA-examen

Het VCA-examen zit vol met lastige vragen. Om te voorkomen dat u de fouten maakt die veel cursisten maken, behandelen wij hier een aantal veelgemaakte fouten.

15 jan 2018 Tips voor het VCA-examen

Veiligheidsplichten van de werkgever

Werknemers zijn verplicht een aantal veiligheidsvoorschriften na te leven. Werkgevers hebben echter ook plichten op dit gebied. Wat zijn deze plichten?

8 jan 2018 Algemeen

Vraag 3: Wat is VCA-Groen?

Werkt u in de groensector en hebt u een Basis-VCA-diploma nodig? Dan kunt u ook een VCA-Groen-examen doen. Lees hier wat het VCA-Groen-diploma is.

18 dec 2017 Veelgestelde vragen

1-op-1-VCA-training

Sinds kort biedt In1keerVCA.nl een 1-op-1-VCA-training aan voor mensen die moeite hebben met het examen of met het leren voor het examen door bijvoorbeeld dyslexie.

11 dec 2017 Algemeen

Hoe ziet een cursusdag eruit?

Hebt u een VCA-cursus bij ons geboekt of bent u gewoon benieuwd hoe onze cursusdag verloopt? Bekijk dan hier het programma.

27 nov 2017 Dagcursus

De gevarendiamant

De gevarendiamant geeft de risico’s aan voor chemische stoffen. Lees hier waar alle vlakken van de gevarendiamant precies voor staan zodat u ermee kunt werken.

20 nov 2017 Tips voor het VCA-examen

Vraag 1: Is VCA internationaal geldig?

In welke landen is het Nederlandse VCA-diploma geldig? Waar kan ik met mijn Nederlandse VCA-diploma aan het werk gaan? Lees het in deze blog.

30 okt 2017 Veelgestelde vragen

Borden bij het VCA-examen

Wil je makkelijk punten scoren tijdens het VCA-examen? Leer dan alle borden uit je hoofd. Zie hier alle belangrijke borden.

26 okt 2017 Tips voor het VCA-examen

Tips om je examen goed te maken

Per 1 september 2017 zijn de VCA-examens moeilijker geworden. Als je wilt slagen, is het dus belangrijk op goed voorbereid te zijn op het examen. Daarom geven wij enkele tips.

25 okt 2017 Tips voor het VCA-examen