Goedkoopste aanbieder van Nederland
Pinbetaling op cursusdag mogelijk!

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling hebt voor in1keerVCA.nl.
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Morgen zijn we u graag weer van dienst.

We wensen u een goede zondag toe.

Alles over het VCA diploma

Wilt u het VCA diploma halen dan moet eerst bepalen welk diploma u nodig heeft. Er zijn namelijk 3 verschillende soorten.

  • Het VCA VOL diploma: Is voor oprationeel leidinggevende en aansturende werknemers of werkgevers. Maar ook ZZP-ers moeten een VCA VOL diploma hebben.
  • Het VCU VIL diploma: Is voor intercenten en bemiddelaars bij uitzendbureau's die personeel beschikbaar stellen aan VCA gecertificeerde bedrijven.
  • Het VCA Basis diploma: Voor alle operationele medewerkers. Speciaal voor de groensector kunt VCA Basis groen doen. U ontvangt wel een gewoon VCA Basis diploma.

Daarna kunt u bepalen hoe u het VCA diploma wilt halen. Ook hier zijn drie verschillende mogelijkheden

  • U volgt bij ons een dagcursus. Bij het boeken van een dagcursus ontvangt u van ons een Nederlandse e-learning. Hiermee kunt u zicht voorbereiden op de VCA dagcursus. Tijdens de VCA cursusdag zelf ontvangt u van onze instructeur alle input die u nodig heeft om in1keer te kunnen slagen. Bij ons krijgt u een GRATIS herexamen als u de dagcursus heeft gevolgd en de e-learning helemaal doorlopen heeft.
  • U kiest voor e-learning. Bij het boeken ontvangt u van ons een Nederlands e-learning account waarmee u zich op het examen kunt voorbereiden. Het programma gaat stapsgewijs door de lesstof heen en per hoofdstuk kunt u toetsen maken om uw kennis te testen. U kunt dit doen in uw eigen tempo en overal waar maar een internetverbinding is. Tijdens het boeken spreekt u met ons de datum af voor het examen.
  • U kiest voor alleen examen: U kennis over veiligheid, gezondheid en milleu is zodanig dat u zonder voorbereiding gelijk examen kunt doen. U boekt bij ons een examen op een locatie en tijdstip dat u past.

Daarnaast zijn er nog verschillende opties waar u voor kunt kiezen. Het VCA VOL is beschikbaar in 4 talen, het VCA Basis is beschikbaar in 18 talen en het VCU VIL is beschikbaar in 2 talen. U heeft bij VCA Basis ook de mogelijkheid om voor een voorleesexamen te kiezen.

Het VCA examen legt u af op een computer of laptop. Ook het voorleesexamen. Bij het voorleesexamen krijgt u een koptelefoon op en kunt u de vragen en antwoorden laten voorlezen. Heeft u het examen afgerond dan weet u direct de uitslag.

Wanneer bent u geslaagd

Voor VCA Basis: U krijgt 40 vragen waarvoor u 4000 punten krijgt. Als u 2580 punten of meer heeft bent u geslaagd. 
Voor VCA VOL: U krijgt 70 vragen waarvoor u 7000 punten krijgt. Als u 4515 punten of meer heeft bent u geslaagd
Voor VCU VIL: U krijgt 70 vragen waarvoor u 7000 punten krijgt. Als u 4515 punten of meer heeft bent u geslaagd.

Het diploma

Als u geslaagd bent wordt u binnen twee werkdagen ingeschreven in het Centraal Diploma Register van VCAinfra. Hiermee kunt u aantonen dat u in bezit van een VCA certificaat. Ook kan de opdrachtgever hier controleren of u in bezit van een VCA diploma. Binnen twee weken na het examen ontvangt u van ons het VCA diploma en het VCA pasje. Controleer uw gegevens of alles juist is. Is er iets niet goed neem dan contact met ons op. Het VCA diploma wat u krijgt is 10 jaar geldig. U kunt het VCA diploma zowel in Nederland als in Belgie gebruiken.

 

Wilt u op uw eigen bedrijf een VCA-cursus volgen?

in1keerVCA.nl komt naar u toe!

Naar incompany-pagina