Ook code 95 mogelijk
E-learning in Nederlands, Pools en Engels
Al 0 tevreden cursisten

✅ Nu ook e-learning in Engels en Pools! ✅

Dagcursus + examen
E-learning + examen
Examen
Laden...
Laad meer

Behaal snel en op de beste manier uw VCA VOL-diploma

Wilt u zo snel mogelijk en op de beste manier uw VCA VOL cursus behalen? Kies dan voor de VCA VOL van In1keerVCA. Wij zijn ervan overtuigd dat u in één keer uw VCA-diploma kunt halen. We helpen u graag bij het behalen van uw VCA VOL-diploma. Alle stof wordt begrijpelijk uitgelegd en tijdens de VCA VOL-cursus wordt op de belangrijkste aspecten gefocust.

Wat houdt VCA VOL in? 

VCA VOL betekent VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) Checklist Aannemers Voor Operationeel Leidinggevenden. Deze VCA-soort is dus speciaal bedoeld voor medewerkers die leidinggeven op bijvoorbeeld een bouwplaats zoals uitvoerders en groepschefs. De VCA VOL gaat specifiek in op die items waar leidinggevenden mee te maken hebben bij het aansturen van hun ondergeschikten met oog voor hun veiligheid, gezondheid en het milieu. Hier vallen ook medewerkers onder die ingehuurd worden via een uitzendbureau. ZZP-ers vallen ook onder de categorie leidinggevenden en dienen dus ook een VCA-diploma te hebben als ze willen werken bij een VCA-gecertificeerd bedrijf.

De voordelen van een VCA VOL-cursus

Bent u operationeel leidinggevende? Dan is een het volgen van een VCA VOL-cursus erg waardevol voor u. Als u het VCA VOL-diploma in uw bezit heeft, betekent dit namelijk dat u op de hoogte bent van de veiligheidsregels op de werkvloer en hieraan kunt voldoen. U heeft uitgebreide kennis van de regels waaraan u moet voldoen, maar ook van de regels waaraan uw medewerkers moeten voldoen.

VCA VOL is eigenlijk de basisopleiding plus de organisatie van veiligheid. Naast de basiskwalificaties leert u bij de VOL VCA-training onder andere over het ontstaan van ongevallen, het organiseren en houden van toolboxmeetings, de taakrisicoanalyse en veiligheidsprocedures.

Hoe verloopt een VCA VOL-cursus?

U volgt de VCA VOL-cursus op een van onze locaties. Om het u zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we ruim 25 locaties verspreid over heel Nederland waar u uit kunt kiezen. Zo vindt u er altijd één bij u in de buurt. Eerst volgt u zelfstandig thuis de e-learning (leren via de computer). Na afronding kunt u deelnemen aan de cursusdag.

Tijdens de VCA-cursusdag ontvangt u van onze ervaren instructeur belangrijke informatie om het VOL VCA-examen met goed gevolg te kunnen afleggen. We vertellen u alles over de belangrijkste veiligheidsaspecten op de werkvloer. De instructeurs leggen de lesstof aan u uit, waarbij u ten alle tijden vragen kunt stellen.

Nadat u de VOL VCA-cursus heeft afgerond, is het tijd voor het examen. Dit VOL VCA-examen maakt u nog op dezelfde dag. Het examen vindt elektronisch plaats, waardoor u meteen de uitslag weet! Zo staat u waarschijnlijk dezelfde dag nog met een VCA VOL-diploma buiten. 

Waarom kiezen voor de VCA-VOL dagcursus van In1keerVCA.nl?

 • Intensieve cursusdag die wordt gegeven door deskundige instructeurs
 • Dezelfde dag nog het examen afleggen
 • Examen op de computer, waardoor u direct de uitslag van het examen te zien krijgt
 • Nederlandse training
 • Op diverse locaties in Nederland te volgen
 • Altijd een gratis herkansing*!
 • Examen is ook mogelijk in andere taal: Engels, Duits en Frans 
 • Leen lesboek is in het Nederlands en Engels beschikbaar 
 • Prijs altijd inclusief koffie, thee en lunch
 • Een taart als u nul fout hebt voor het 1ste examen!*
 • Incl. e-learning Nederlands*
 • Geniet van de laagste prijsgarantie**
 • Code 95 mogelijk + € 55,-
 • Examen wordt afgenomen door CBEX

*Het gratis herexamen geldt alleen als u het volledige e-learning programma doorlopen heeft en aansluitend de Nederlandse dagcursus heeft gevolgd!

** Geldt voor prijzen met dezelfde laagsteprijsgarantie-voorwaarden.

 

VCA VOL-examen

Aan het einde van de VCA VOL-cursusdag wordt het examen afgenomen door een onafhankelijk examenbureau. Alle examens worden afgenomen op een laptop. Iedereen heeft dan ook een ander examen met verschillende vragen. U krijgt tijdens dit VCA VOL-examen 70 vragen met de bijbehorende antwoorden voorgelegd. Voor iedere vraag kunt u 100 punten verdienen als u ze goed beantwoordt. In totaal dus 7000 punten. Bij minimaal 4515 punten heeft u uw VCA-diploma behaald. Voor dit VCA VOL-examen krijgt u 75 minuten de tijd om het te maken. 

Extra mogelijkheden bij het VOL VCA-examen

Wilt u liever het examen in een andere taal volgen? De VCA VOL is ook in het Engels, Frans en Duits beschikbaar. Een voorleesexamen is voor VCA VOL niet mogelijk. Wilt u de cursus op uw eigen locatie houden? Boek dan een incompany cursus! Tijdens de incompany cursus komen we bij u op locatie langs om de VCA VOL-cursus te geven.

Inhoud van het VCA-examen

Het VCA-examen bestaat uit kennisvragen en toepassingsgerichte vragen. Het examen is opgedeeld in vier delen:

 • Deel A: Voorbereiden, bespreken en inspecteren van de werkzaamheden;
 • Deel B: Uitvoeren van werkzaamheden;
 • Deel C: Beheersen van specifieke gevaren;
 • Deel D: Beheersen van incidenten en noodsituaties.

In het examen komen verschillende soorten vragen voor:

 • Meerkeuze: Eén antwoord is juist;
 • Matrix: Meerdere vragen worden gesteld, waarbij bij elke vraag aangegeven moet worden of hij juist of onjuist is;
 • Rangschik: Een serie moet in de juiste volgorde gezet worden;
 • Meervoudig: Meerdere antwoorden zijn juist;
 • Matching: Keuzemogelijkheden moeten met elkaar verbonden worden.

Elke vraag is maximaal één punt waard. Als u een vraag gedeeltelijk goed beantwoordt, kunt u een halve of een kwart punt krijgen.

VCA VOL examen

VCA-pasje

Wanneer u het VCA VOL-examen succesvol heeft afgerond, sturen wij het VCA-pasje n de VCA-diploma binnen twee weken naar u op. U staat al wel geregistreerd in het Centraal Diploma Register van VCA. Dit gebeurt meestal de volgende werkdag al.

Wanneer moet ik een VCA VOL-certificaat hebben?

Vervult u een leidinggevende functie of bent u actief als ZZP-er? Dan is een VCA VOL-certificaat verplicht. In alle andere gevallen volstaat een VCA Basis certificaat. Ook dit certificaat behaalt u in één dag bij in1keerVCA. Tijdens de VCA-cursusdag behandelen wij de volgende onderwerpen:

 • Wet- en regelgeving: Arbowet, Preventiedienst, Signalering, rechten en plichten van werknemers en werkgevers;
 • Risico's en aanpak: Veiligheidsregels, gevaar en risico, preventie, gedrag, risicoanalyse, werkvergunningen, veiligstellen van installaties;
 • Ongevallen en noodsituaties: Incidenten, voorkomen van en omgaan met ongevallen, noodsituaties;
 • Gevaarlijke stoffen: Opname van gevaarlijke stoffen, grenswaarde, meten, lekken, zuurstof, medisch onderzoek;
 • Brand en explosies: Wat is brand, soorten brand, wat moet je doen bij brand en explosies, gascilinders, explosies;
 • Gereedschappen en machines: Niet aangedreven, elektrisch, pneumatisch handgereedschap, vast opgestelde machines, lassen, snijden en branden;
 • Straling en elektriciteit: Risico's, veiligheidsvoorzieningen, veilig werken aan elektrische installaties, elektrisch gereedschap, straling;
 • Hijsen en heffen: Hijsen, hijswerktuigen, hijsgereedschappen, heffen, hefwerktuigen;
 • Werken op hoogte: Valgevaar, ladders, steigers, hoogwerkers, werkbakken, wand- en vloeropeningen, werken op daken;
 • Risicovolle werkzaamheden en locaties: besloten ruimtes, slopen, graven;
 • Ergonomie: Licht, klimaat, geluid, trillingen, lichamelijke belasting, struikelen, uitglijden, tillen en verplaatsen;
 • PBM's: Regels, lichaamsbescherming, hoofdbescherming, handbescherming, voetbescherming, gehoorbescherming, oogbescherming, adembescherming, valbescherming;
 • Leidinggeven en uitzendwerk: Risicovolle werkzaamheden, voorlichting en opleiding, VGM taken, veilig gedrag, veiligheid bevorderen, rol van de inlener, rol van de uitzendorganisatie, rol van de uitzendkracht.

Binnen één dag uw VCA-VOL halen!

U wilt zo snel mogelijk en het liefst vandaag nog het VCA VOL-diploma halen? Dat kan! Wij bieden u een intensieve dagcursus waarbij u op dezelfde dag nog uw VCA VOL-examen maakt. Profiteer van de scherpe prijs en haal binnen één dag uw diploma!

Veilig leidinggeven op de bouwplaats met een VCA VOL cursus

Onze veelgestelde vragen

De klantenservice van In1keervca.nl krijgt regelmatig vragen binnen over de VOL VCA-cursussen. Op de veelgestelde vragen hebben wij hieronder antwoord gegeven:

Wat zijn de kosten van een VCA VOL-cursus?

De prijs voor de VCA VOL-cursus is 224 euro, exclusief BTW. Bij dit bedrag zit de cursus en het examen bij inbegrepen.

Wilt u minder betalen? Dan raden wij aan om te kijken naar de last minute cursussen. Boek vlak van tevoren en profiteer van 10 procent korting!

Wat is het verschil tussen de VCA Basis en de VCA VOL?

Dat is afhankelijk van uw functie! Een VCA Basis is bedoeld voor medewerkers die werken of gaan werken voor een leidinggevende. VOL VCA is daarentegen voor leidinggevenden die op locatie werken.

Net als de VCA Basis is ook de VCA VOL-verplicht voor de locaties waar een VCA-certificering geldt. Beide cursussen gaan over kennis van de veiligheid, gezondheid en milieu op de werkplaats. 

Hoe lang is de VCA VOL geldig?

Een VCA VOL-diploma is tien jaar geldig. Na het behalen van uw VOL VCA-diploma ziet u direct wanneer uw diploma is verlopen. 

Wij raden ook sterk aan om eens in de tien jaar uw kennis op te frissen. Zo veranderen vaak de regels in de bouw en kan uw werkvloer er heel anders uitzien. Door het volgen van een VOL VCA-herhaling is uw kennis gelijk up-to-date!

 

Bel nu op 085-0667401 Mail ons op info@in1keervca.nl Zo werkt een cursus bij in1keervca.nl

Wilt u op uw eigen bedrijf een VCA-cursus volgen?

in1keerVCA.nl komt naar u toe!

Naar incompany-pagina