Goedkoopste aanbieder van Nederland
Pinbetaling op cursusdag mogelijk!
Laden...
Helaas Er is niets meer gevonden.
Laad meer

VCA VOL betekent VGM (Veiligheid, gezondheid en milieu) Checklist Aannemers Voor Operationeel Leidinggevenden. Deze VCA soort is dus speciaal bedoeld voor medewerkers die leiding geven op bijvoorbeeld een bouwplaats zoals uitvoerders en groepschefs. De VCA VOL gaat specifiek op die items waarmee leidinggevende mee te maken hebben bij het aansturen van hun ondergeschikten met oog voor hun veiligheid, gezondheid en het millieu. Hier vallen ook medewerkers onder die ingehuurd worden via een uitzendbureau. ZZP-ers vallen ook onder de categorie leidinggevenden en dienen dus ook een VCA VOL diploma te hebben als ze willen werken bij een VCA gecertificeerd bedrijf.

Als je het VCA VOL-diploma in je bezit hebt, betekent dit dat je op de hoogte bent van de veiligheidsregels op de werkvloer en hieraan kunt voldoen. Je hebt uitgebreide kennis van de regels waaraan jij moet voldoen, maar ook van de regels waaraan je medewerkers moeten voldoen. VCA VOL is eigenlijk de basisopleiding plus de organisatie van veiligheid. Naast de basiskwalificaties leer je in bij de VOL-VCA-training onder andere over het ontstaan van ongevallen, het organiseren en houden van toolboxmeetings, de taakrisicoanalyse en veiligheidsprocedures.

VCA VOL cursus

Bij in1keerVCA.nl kunt u de VCA VOL cursus volgen op 1 van de ruim 25 locaties in Nederland die we hebben. Altijd is er wel een locatie dicht bij u in de buurt waar u de VCA cursus kunt komen doen. Tijdens deze VCA cursusdag ontvangt van onze ervaren instructeur belangrijke informatie om het VCA examen met goed gevolg te kunnen afleggen. Allerlei tips en trucks worden gedeeld om u zo goed mogelijk voor te bereiden en het slagingspercentage zo hoog mogelijk te laten zijn. Tijdens de cursusdag krijgt u uiteraard koffie en thee en ook wordt er gezorgd voor een smakelijke lunch. Kortom goed geregeld!

VCA VOL examen

Aan het einde van de VCA VOL cursusdag wordt het examen afgenomen door een onafhankelijk examenbureau. Alle examens worden afgenomen op een laptop. Iedereen heeft dan ook een andere examen met verschillende vragen. U krijgt tijdens dit VCA VOL examen 70 vragen met de bijbehorende antwoorden voorgelegd. Voor iedere vraag kunt u 100 punten verdienen als u ze goed beantwoord. Totaal dus 7000 punten. Bij minimaal 4515 punten kunt u zeggen dat u het VCA diploma binnen heeft. Voor dit VCA VOL examen krijgt u 75 minuten de tijd om het te maken. Het VCA VOL examen kunt u ook afleggen in het Engels, Frans en Duits. Een voorleesexamen is voor VCA VOL niet mogelijk. Wij sturen u het VCA pasje en VCA diploma binnen twee weken toe. U staat al wel geregistreerd in het Centraal Diploma Register van VCA. Dit gebeurd meestal de volgende werkdag al.

Inhoud van het VCA-examen

Het VCA-examen bestaat uit kennisvragen en toepassingsgerichte vragen. Het examen is opgedeeld in 4 delen:

  • Deel A: Voorbereiden, bespreken en inspecteren van de werkzaamheden
  • Deel B: Uitvoeren van werkzaamheden
  • Deel C: Beheersen van specifieke gevaren
  • Deel D: Beheersen van incidenten en noodsituaties

In het examen komen verschillende soorten vragen voor:

  • Meerkeuze: 1 antwoord is juist
  • Matrix: meerdere vragen worden gesteld, waarbij bij elke vraag aangegeven moet worden of hij juist of onjuist is
  • Rangschik: een serie moet in de juiste volgorde gezet worden
  • Meervoudig: meerdere antwoorden zijn juist
  • Matching: keuzemogelijkheden moeten met elkaar verbonden worden

Elke vraag is maximaal 1 punt waard. Als je een vraag gedeeltelijk goed beantwoordt, kun je een halve of een kwart punt krijgen.

Wilt u op uw eigen bedrijf een VCA-cursus volgen?

in1keerVCA.nl komt naar u toe!

Naar incompany-pagina