Ook code 95 mogelijk
E-learning in Nederlands, Pools en Engels
Al 0 tevreden cursisten

✅ Nu ook e-learning in Engels en Pools! ✅

Dagcursus + examen
E-learning + examen
Examen
Laden...
Laad meer

VCA Basis cursus bij in1keerVCA.nl

Wilt u uw VCA Basis diploma in één keer halen? Bij In1keerVCA bieden we een speciale e-learningmodule aan zodat u zich thuis al goed kunt voorbereiden op de dagcursus. Deze e-learning bestaat uit een uitgebreid lesprogramma met ondersteunende video’s en toetsen. Hiermee doet u voldoende kennis op om de cursusdag te volgen. 

De cursusdag bieden we op verschillende locaties in heel Nederland aan, zodat er altijd wel een locatie bij u in de buurt is. Tijdens de cursusdag vertellen we u de tips en trucs zodat ook u in één keer kunt slagen! De VCA Basis dagcursus bestaat uit zowel theoretische training als een examentraining. Door op de juiste manier te leren de vragen te lezen en te beantwoorden, ontwijkt u instinkers en haalt u met vlag en wimpel uw VCA-diploma! 

Wat houdt VCA Basis in? 

VCA Basis betekent VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) Checklist Aannemers Basisveiligheid. Deze cursus is dus speciaal bedoeld voor medewerkers die basiskennis moeten hebben op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Denk hier bijvoorbeeld aan medewerkers die uitvoerende werkzaamheden verrichten op een bouwplaats. Heeft u een leidinggevende functie of bent u ZZP'er, dan moet u een VCA VOL diploma hebben om te kunnen werken bij een VCA gecertificeerde onderneming. Naast VCA B kunt u ook gaan voor de VCA Basis Groen variant. Deze VCA-cursus is speciaal voor medewerkers die werkzaam zijn in de groene sector, zoals hoveniers.

VCA Basis examen

Het VCA Basis examen bestaat uit 40 vragen. U bent geslaagd als u minimaal 26 punten heeft behaald. Dit betekent dat u 65% van de vragen juist moet beantwoorden. Het examen wordt op de computer gemaakt en u krijgt 60 minuten de tijd om het Basisveiligheid VCA-examen te maken. Direct na het inleveren van het examen krijgt u op uw scherm te zien of u geslaagd bent of niet. Als u geslaagd bent, staat u de volgende werkdag ingeschreven in het Centraal Diploma Register. Binnen twee weken sturen we het diploma en het pasje naar u op.

Inhoud van het VCA B examen

Het VCA-examen bestaat uit kennisvragen en toepassingsgerichte vragen. Het examen is opgedeeld in vier delen:

 • Deel A: Voorbereiden, bespreken en inspecteren van de werkzaamheden;
 • Deel B: Uitvoeren van werkzaamheden;
 • Deel C: Beheersen van specifieke gevaren;
 • Deel D: Beheersen van incidenten en noodsituaties;

In het examen komen verschillende soorten vragen voor. Elke vraag is maximaal één punt waard. Als u een vraag gedeeltelijk goed beantwoordt, kunt u een halve of een kwart punt krijgen.

 • Meerkeuze: één antwoord is juist;
 • Matrix: Meerdere vragen worden gesteld, waarbij bij elke vraag aangegeven moet worden of hij juist of onjuist is;
 • Rangschik: Een serie moet in de juiste volgorde gezet worden;
 • Meervoudig: Meerdere antwoorden zijn juist;
 • Matching: Keuzemogelijkheden moeten met elkaar verbonden worden;

Profiteer van verschillende voordelen bij In1keerVCA

Het kiezen voor de VCA B dagcursus heeft verschillende voordelen. We zetten ze graag voor u op een rijtje: 

 • Een heerlijke gratis taart als u nul fout heeft bij het eerste examen*;
 • Gratis herexamen**;
 • Laagsteprijsgarantie***; 
 • De prijs is inclusief koffie, thee en een heerlijke lunch; 
 • E-learning account om de cursus voor te bereiden;
 • Training in het Nederlands; 
 • Boeken beschikbaar in Engels, Spaans, Portugees, Pools, Turks en Arabisch; 
 • Intensieve trainingsdag door een deskundige instructeur;
 • Op diverse locaties in Nederland;
 • Examen mogelijk in het Engels, Duits, Frans, Pools, Portugees, Turks, Hongaars, Spaans en Roemeens. Wilt u het examen in één van de volgende talen aanvragen: Arabisch, Bulgaars, Grieks, Kroatisch, Italiaans,  Slowaaks? Neem dan contact met ons op!

Wanneer er een * achter staat, geldt dit voordeel alleen bij een Nederlandse dagcursus. Staan er twee ** achter? Dit betekent dat het gratis herexamen alleen geldt als u het volledige e-learningprogramma doorlopen heeft en de Nederlandse dagcursus heeft gevolgd. *** betekent tenslotte dat het geldt voor prijzen met dezelfde laagsteprijsgarantie voorwaarden. 

Waarom de VCA Basis behalen? 

Wanneer u een  VCA B certificaat (voorheen VCA1) haalt, kunt u aantonen dat u verantwoord kunt werken en hierbij rekening houdt met veiligheid, gezondheid en milieu. Veel opdrachtgevers vereisen dan ook dat u in het bezit bent van een VCA-certificering voor de nodige basisveiligheid. Tijdens de VCA cursus komen veel verschillende onderwerpen aan bod. We lichten ze graag aan u toe:  

 1. Wetgeving: Nationale Veiligheids- en Gezondsheidswetgeving (V&G), arbowet, CE-markering;
 2. Gevaren, risico's en preventie: Onderkennen van risico's, LMRA;
 3. Ongevallen: Ongevallen theorie, begrippen, incident behandelen;
 4. Veiligheidsgedrag: Gedrag en veiligheid, orde en netheid, struikelen, uitglijden en verstappen;
 5. Taken, rechten, plichten en overleg: van werkgever en werknemer, VGM-overleg;
 6. Procedures en instructie, signalering: Veiligstellen van werkplek en installatie, werkvergunning, signalering en markering;
 7. Voorbereiding op noodsituaties: begrippen, beheersing en bestrijding, evacuatie;
 8. Gevaarlijke stoffen: Zuurstofconcentratie, indeling en gevaren, blootstelling, grenswaarden en reukwaarneming, etikettering, productinformatie, lekken en biologische stoffen, gascilinders;
 9. Brand en explosie: Gevaren, indeling van branden, blusmiddelen, handelen bij brand, explosiegevaar;
 10. Arbeidsmiddelen: Gereedschap, machines, hijsen, heftruck, palletwagen;
 11. Specifieke werkzaamheden en omstandigheden: Lassen en branden, slopen, wand- en vloeropeningen, graven, werken op hoogte, werken in besloten ruimtes;
 12. Elektriciteit en straling: Gevaren, veiligheidsmaatregelen, tijdelijk elektrisch materieel, statische elektriciteit;
 13. Ergonomische werkplek: Lawaai, trillingen, verlichting, belasting;
 14. Persoonlijke beschermingsmiddelen: Toepassingen, oog, gelaat, oor, ademhaling, hoofd, hand, arm, voet, been, lichaam en valbescherming.

1 op 1 de VCA Basis behalen 

Daarnaast kunt u bij ons ook een 1 op 1 VCA training volgen. Tijdens deze training benut deze dag de enige cursist. Dit is vooral erg handig voor mensen met dyslexie. Wij bieden daarnaast de VCA Basis en VCA VOL ook als in-company cursussen aan. Dan kunt u bij u op locatie de VCA-cursus en het VCA-examen afleggen! 

Veelgestelde vragen

Wij krijgen regelmatig vragen binnen over de VCA Basis cursus. Om deze reden hebben we de veelgestelde vragen we voor u op een rijtje gezet: 

Wat zijn de kosten voor een VCA Basis?

De kosten voor een VCA B zijn bij ons 224 euro, exclusief BTW. Wilt u de kosten lager houden? Dan raden we aan om te kijken naar de last minutes. Daarvoor worden namelijk hoge kortingen meegegeven!

Wat is het verschil tussen een VCA Basis en een VCA VOL?

Dat is afhankelijk van uw functie! Een B VCA is bedoeld voor medewerkers die werken of gaan werken voor een leidinggevende. VCA VOL is daarentegen voor leidinggevenden die op locatie werken.

Net als de VCA Basis is ook de VCA VOL verplicht voor de locaties waar een VCA-certificering geldt. Beiden cursussen gaan over kennis en vaardigheden over de veiligheid, gezondheid en milieu op de werkplaats. 

Hoe lang is een VCA B diploma geldig?

De VCA Basis is tien jaar geldig. Na afgifte van het diploma, ziet u meteen tot wanneer uw diploma geldig is. Toch is het ook zeker aan te raden om na tien jaar uw kennis opnieuw op te frissen. Na tien jaar zijn de veiligheidsregels waarschijnlijk verandert en misschien is er op uw werkplaats ook veel veranderd. Tijd om weer op de hoogte te zijn van alle aspecten rondom veiligheid, gezondheid en milieu en kunt u weer op uw werk focussen. Volg daarom een herhalingscursus en fris uw kennis op!

Bel nu op 085-0667401 Mail ons op info@in1keervca.nl Zo werkt een cursus bij in1keervca.nl

Wilt u op uw eigen bedrijf een VCA-cursus volgen?

in1keerVCA.nl komt naar u toe!

Naar incompany-pagina