Ook code 95 mogelijk
E-learning in Nederlands, Pools en Engels
Al 0 tevreden cursisten

✅ Nu ook e-learning in Engels en Pools! ✅

VCA-bedrijfscertificering

Om uw VCA-bedrijfscertificaat te behalen, bent u bij in1keerVCA.nl aan het juiste adres. Wij gebruiken hiervoor een 5-puntenplan. Dit plan geeft stapsgewijs inzicht in wat er zoal moet gebeuren, voordat uw bedrijf klaar is voor deze certificering.

Punt 1:

Eerst gaan we bekijken of uw bedrijf in aanmerking komt voor een VCA-certificaat. Het VCA-certificaat is voor aannemers (opdrachtnemers, contractors) die bij hun opdrachtgevers werkzaamheden verrichten waaraan risico’s verbonden zijn of waarbij sprake is van omstandigheden met een risico. Zzp’ers kunnen geen VCA-bedrijfscertificering krijgen, omdat zij niet aan alle eisen die gesteld worden kunnen voldoen.

Punt 2:

Vervolgens gaan wij vaststellen welk niveau certificering voor u van toepassing is: VCA*, VCA** of VCA Petrochemie. Het is uiteindelijk uw opdrachtgever die bepaalt welk niveau voor u vereist is.

Punt 3:

Bij het derde punt gaan wij samen met u de actiepunten in uw VGM-beheersysteem ontwikkelen of verbeteren. VGM staat voor Veiligheid, Gezondheid, Milieu. Bij stap 3 stellen wij eerst het beginpunt vast, want wellicht voldoet uw organisatie nu al aan sommige eisen van het VGM-beheersysteem. Vervolgens bekijken we welke punten er nog opgepakt moeten worden of verbeterd moeten worden. 

Punt 4:

Hierna begint u met de uitvoering van de actiepunten die wij samen met u bij het vorige punt hebben vastgesteld. U werkt stap voor stap er naar toe dat u een goed functionerend VGM-beheersysteem krijgt. Uiteraard willen wij u hierin deskundig begeleiden.

Punt 5:

Als u de vorige 4 punten heeft doorlopen, doen wij een certificatie-aanvraag voor u bij een van de erkende certificatie-instellingen. Door deze instelling wordt het VGM-beheersyteem beoordeeld door middel van een audit. Voldoet u aan alle eisen, dan krijgt u een officieel certificaat.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte, of neem contact met ons op

Bent u VCA gecertificeerd als bedrijf, dan hebben al uw medewerkers een VCA diploma nodig. U kunt bij in1keerVCA.nl een VCA Basis, VCA VOL of VCU VIL cursus en examen volgen. Bij in1keerVCA.nl kunt u kiezen voor een dagcursus, VCA online training, e-learning met examen, of alleen een examen.

Wilt u op uw eigen bedrijf een VCA-cursus volgen?

in1keerVCA.nl komt naar u toe!

Naar incompany-pagina