Ook code 95 mogelijk
E-learning in Nederlands, Pools en Engels
Al 0 tevreden cursisten

✅ Nu ook e-learning in Engels en Pools! ✅

Dagcursus + examen
E-learning + examen
Examen
Laden...
Laad meer

Wilt u graag uw VCA diploma halen? Dan bent u bij in1keerVCA aan het goede adres! Om uw VCA diploma te halen, moet u een VCA cursus volgen. Wij bieden de dagcursus aan op meer dan 20 verschillende locaties. Uw VCA examen kunt u afleggen op wel 80 locaties!

Wat is VCA?

Het halen van uw VCA diploma is erg belangrijk wanneer u werkt in een risicovolle werkomgeving. Door middel van een VCA cursus willen wij u bewust maken van de veiligheid op de werkvloer. Dit kan namelijk een groot deel van de bedrijfsongevallen voorkomen! Wanneer u uw VCA diploma heeft behaald, bent u op de hoogte van de relevante regels op het gebied van veiligheid.

Uw VCA diploma halen

Wilt u het VCA diploma halen, dan moet u eerst bepalen welk diploma u nodig heeft. Er zijn namelijk 4 verschillende soorten.

  • VCA Basis diploma: voor alle operationele medewerkers.
  • VCA Groen: speciaal voor de groensector
  • VCA VOL diploma: voor operationeel leidinggevenden en aansturende werknemers of werkgevers. Maar ook ZZP-ers moeten een VCA VOL diploma hebben.
  • Het VCU VIL diploma: voor intercenten en bemiddelaars bij uitzendbureaus die personeel beschikbaar stellen aan VCA gecertificeerde bedrijven.

Daarna kunt u bepalen hoe u de VCA diploma wilt halen. Hier zijn drie verschillende mogelijkheden voor:

  • U volgt bij ons een dagcursus. Bij het boeken van een dagcursus ontvangt u van ons een Nederlandse e-learning. Hiermee kunt u zich voorbereiden op de VCA dagcursus. Tijdens de VCA cursusdag zelf ontvangt u van onze instructeur alle input die u nodig heeft om in 1 keer te kunnen slagen. Bij ons krijgt u een GRATIS herexamen als u de dagcursus heeft gevolgd en de e-learning helemaal doorlopen heeft.
  • U kiest voor e-learning. Bij het boeken ontvangt u van ons een Nederlands e-learning account waarmee u zich op het examen kunt voorbereiden. Het programma gaat stapsgewijs door de lesstof heen en per hoofdstuk kunt u toetsen maken om uw kennis te testen. U kunt dit doen in uw eigen tempo en overal waar maar een internetverbinding is. Tijdens het boeken spreekt u met ons de datum af voor het examen.
  • U kiest voor alleen examen: Uw kennis over veiligheid, gezondheid en milieu is zodanig dat u zonder voorbereiding gelijk het examen kunt doen. U boekt bij ons een examen op een locatie en tijdstip dat u past.

Daarnaast zijn er nog verschillende opties waar u voor kunt kiezen. Het VCA VOL is beschikbaar in 4 talen, het VCA Basis is beschikbaar in 18 talen en het VCU VIL is beschikbaar in 2 talen. U heeft bij VCA Basis ook de mogelijkheid om voor een voorleesexamen te kiezen.

Het VCA examen legt u af op een computer of laptop. Ook het voorleesexamen. Bij het voorleesexamen krijgt u een koptelefoon op en kunt u de vragen en antwoorden laten voorlezen. Heeft u het examen afgerond, dan weet u direct de uitslag.

Wanneer bent u geslaagd?

  • Voor VCA Basis: U krijgt 40 vragen waarvoor u 4000 punten krijgt. Als u 2580 punten of meer heeft bent u geslaagd.
  • Voor VCA VOL: U krijgt 70 vragen waarvoor u 7000 punten krijgt. Als u 4515 punten of meer heeft bent u geslaagd
  • Voor VCU VIL: U krijgt 70 vragen waarvoor u 7000 punten krijgt. Als u 4515 punten of meer heeft bent u geslaagd.

Het VCA diploma in het Centraal Diploma Register

Als u geslaagd bent, wordt u binnen twee werkdagen ingeschreven in het Centraal Diploma Register. Hiermee kunt u aantonen dat u in bezit bent van een VCA certificaat. Ook kan de opdrachtgever hier een VCA check doen en controleren of u in bezit van een VCA diploma bent. Binnen twee weken na het examen ontvangt u van ons het VCA diploma en een digitaal VCA pasje voor op uw telefoon. Als optie kunt u ook nog een plastic VCA pasje bestellen. Controleer uw gegevens of alles juist is. Is er iets niet goed, neem dan contact met ons op. Het VCA diploma wat u krijgt is 10 jaar geldig. U kunt het VCA diploma zowel in Nederland als in België gebruiken.

Hoe komen de diplomagegevens in het VCA register? 

U heeft uw VCA diploma gehaald, maar hoe komen uw diplomagegevens in het VCA register? Binnen 5 werkdagen nadat u geslaagd bent wordt uw diplomanummer opgenomen in het Centraal Diploma Register (CDR). De CDR is de VCA databank van het SSVV. In deze VCA databank worden alle VCA diploma’s geregistreerd. Voor alle VCA diploma's kunt u hier terecht voor een VCA check. 

Welke gegevens worden opgeslagen in het VCA register?

De voornaam, voorletters, achternaam, geboortedatum en diplomagegevens worden opgeslagen in het VCA register. Andere persoonlijke gegevens zoals uw BSN nummer worden niet geregistreerd. Doe altijd een VCA check en controleer of uw gegevens goed zijn geregistreerd. 

Onjuiste gegevens in het Centraal Diploma Register

Merkt u dat een naam of andere gegevens niet juist zijn geregistreerd in het VCA register? Neem dan contact met ons op. Als een diploma nog niet is geregistreerd in het Centraal Diploma Register, kunt u dit doorgeven via de VCR databank website.

Hoe kan ik een VCA check doen van een VCA diploma? 

Wilt u uw eigen VCA diploma, of die van uw medewerkers checken? U kunt de VCA check doen in het VCA Centraal Diploma Register. In deze VCA databank worden alleen diploma’s geregistreerd die zijn uitgegeven door erkende opleiders. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat elke diploma die u in dit register checkt echt is. Buitenlandse diploma’s staan niet in deze VCA databank. 

Hoe kan ik een VCA diploma opvragen?

Het opvragen van een VCA diploma is eenvoudig. U gaat naar de website van het CDR en vult daar de achternaam en geboortedatum in. Is het diploma geregistreerd in het VCA register? Dan verschijnt dit in beeld. De VCA check is compleet.

Bel nu op 085-0667401 Mail ons op info@in1keervca.nl Zo werkt een cursus bij in1keervca.nl

Wilt u op uw eigen bedrijf een VCA-cursus volgen?

in1keerVCA.nl komt naar u toe!

Naar incompany-pagina