Ook code 95 mogelijk
E-learning in Nederlands, Pools en Engels
Al 0 tevreden cursisten

✅ Nu ook e-learning in Engels en Pools! ✅

Dagcursus + examen
E-learning + examen
Examen
Laden...
Laad meer

VIL-VCU dagcursus bij in1keerVCA.nl

VIL-VCU betekent: Voor Intercedenten en Leidinggevenden VGM (Veiligheid, gezondheid en milieu) Checklist Uitzendbureaus. Deze VCA soort is dus speciaal bedoeld voor medewerkers van een uitzendbureau die verantwoordelijk zijn voor de plaatsing van personeel bij hun opdrachtgevers. Medewerkers van uitzendbureaus die personeel willen plaatsen bij VCA gecertificeerde ondernemingen moeten een VIL-VCU diploma hebben. Zij kunnen hiermee aantonen dat zij voor de medewerker de veiligheid op de werkvloer willen bevorderen, de gezondheid van de medewerkers willen beschermen en schadelijke invloeden van de bedrijfsvoering op het millieu zoveel mogelijk willen beperken.

Bent u intercedent en werkzaam op een uitzendbureau of werkzaam in de arbeidsbemiddeling? Dan heeft u een VIL-VCU certificaat nodig. 

Volgt u bij in1keerVCA.nl een VCA dagcursus voor VIL-VCU, dan kunt u rekenen op een ervaren instructeur die u in 1 dag alles vertelt wat u moeten weten om te kunnen slagen voor uw VCA diploma. Tijdens deze VCA cursus, die gecombineerd wordt gegeven met VCA Basis en VCA VOL, krijgt u voldoende gelegenheid om te oefenen met alle soorten vragen en antwoorden die ook tijdens het examen worden gevraagd. De VIL-VCU wijkt iets af van de VCA VOL, maar 95% van de lesstof is hetzelfde. Tijdens de VCA cursusdag wordt er goed voor u gezorgd. U kunt koffie en thee krijgen en tussen de middag ontvangt u van ons een lunch.

De cursusdag

Op de VCA cursusdag wordt u ontvangen door onze instructeur met koffie. De instructeur controleert uw gegevens en vraagt of u een identiteitsbewijs bij u heeft. Zonder ID kunt u namelijk geen VCA examen afleggen. Tijdens de klassikale les die volgt voor zowel VCA Basis, VCA VOL of VIL-VCU wordt de belangrijkste lesstof behandeld. Er is voldoende tijd om vragen te stellen aan onze instructeur. Ook behandelt onze instructeur de verschillende vraagsoorten die in het VCA examen terug komen met de nodige tips. Aan het einde van de dag wordt het VCA examen afgenomen door een onafhankelijke examinator van een gecertificeerd examen bureau.

Inhoud van het VIL-VCU examen

De VIL-VCU theorie komt grotendeels overeen met de VCA-VOL theorie. Alleen de onderdelen die niet van belang zijn voor intercedenten, zoals informatie over taakrisicoanalyses of ongevallenonderzoek, hoeven niet bekend te zijn bij intercedenten. Voor het VIL-VCU examen moet wel extra theorie bekend zijn over bijvoorbeeld wetgeving en verantwoordelijkheden tussen inlener, uitzendorganisatie en uitzendkracht.

Het VIL-VCU examen bestaat uit kennisvragen en toepassingsgerichte vragen. Het examen is opgedeeld in 4 delen:

 • Deel A: Voorbereiden, bespreken en inspecteren van de werkzaamheden
 • Deel B: Uitvoeren van werkzaamheden
 • Deel C: Beheersen van specifieke gevaren
 • Deel D: Beheersen van incidenten en noodsituaties

In het examen komen verschillende soorten vragen voor:

 • Meerkeuze: 1 antwoord is juist
 • Matrix: meerdere vragen worden gesteld, waarbij bij elke vraag aangegeven moet worden of hij juist of onjuist is
 • Rangschik: een serie moet in de juiste volgorde gezet worden
 • Meervoudig: meerdere antwoorden zijn juist
 • Matching: keuzemogelijkheden moeten met elkaar verbonden worden

Het examen voor VIL-VCU bestaat uit 70 vragen. Voor elke vraag kunt u 100 punten scoren. In totaal kunt u dus 7000 punten halen. Heeft u minimaal 4515 punten gehaald, dan kunnen wij u feliciteren met uw VCA diploma. U krijgt voor dit VCA examen 75 minuten de tijd. Het is ook mogelijk om het VIL VCU examen af te leggen in het Engels. Het is niet mogelijk om een VCA voorleesexamen te doen. U krijgt binnen 2 weken het VCA diploma en VCA pasje opgestuurd. U wordt wel direct de volgende werkdag als geslaagde geregistreerd in het Centraal Diploma Register.

Waarom kiezen voor de VIL-VCU dagcursus van in1keerVCA.nl?

 • Intensieve trainingsdag door deskundige instructeurs;
 • Dezelfde dag nog het examen en de uitslag;
 • Nederlandse cursus met e-learning*;
 • Examen mogelijk in het Engels 
 • Leenlesboek Engels beschikbaar 
 • Een taart van ons als je 0 fout hebt bij het 1ste examen*!
 • Gratis herexamen*!
 • Registratie in het Centraal Diploma Register;
 • Gratis proefexamen;
 • Examen wordt afgenomen door CBEX

*Het gratis herexamen geldt alleen als u het volledige e-learning programma doorlopen heeft en aansluitend een Nederlandse dagcursus heeft gevolgd!

Binnen één dag VIL-VCU!

U wilt binnen één dag – tegen een scherpe prijs – het VIL-VCU diploma behalen? Dan bent u bij in1keerVCA.nl aan het juiste adres op 1 van onze locaties in Nederland. Onze ervaren trainers stomen u binnen een dag klaar om het examen te behalen. Wij gaan er vanuit dat iedereen in één keer slaagt. Is het toch niet gelukt? Dan bieden wij u een gratis herkansing!

Het VIL-VCU examen wordt op alle locaties afgenomen d.m.v. CBT (Computer Based Testing) ofwel: een examen afleggen op de computer. Het grote voordeel voor u is dat u gelijk weet of u bent geslaagd.

 • Gratis 1x herexamen als u niet in één keer slaagt*!
 • Inclusief koffie, thee, lunch en cursusmateriaal!
 • Laagste prijsgarantie**

*Het gratis herexamen geldt alleen als u het volledige e-learning programma doorlopen heeft enaansluitend een Nederlandse dagcursus heeft gevolgd!

** Geldt voor prijzen met dezelfde laagste prijsgarantie voorwaarden.

Boek een dagcursus en haal het VIL-VCU certificaat in één dag!

Bel nu op 085-0667401 Mail ons op info@in1keervca.nl Zo werkt een cursus bij in1keervca.nl

Wilt u op uw eigen bedrijf een VCA-cursus volgen?

in1keerVCA.nl komt naar u toe!

Naar incompany-pagina