Ook code 95 mogelijk
E-learning in Nederlands, Pools en Engels
Al 0 tevreden cursisten

✅ Nu ook e-learning in Engels en Pools! ✅

Dagcursus + examen
E-learning + examen
Examen
Laden...
Laad meer

VCA-cursus volgen bij in1keerVCA.nl

Wilt u zo snel mogelijk en op de beste manier een VCA-cursus volgen? Kies dan voor een VCA-cursus van in1keerVCA. Om het u zo makkelijk mogelijk te maken, bieden we VCA-cursussen aan op meer dan 25 VCA-locaties in het hele land. Wilt u ook een VCA-examen afleggen? Dat kan op een van onze 80 locaties. 

Keuze uit VCA Basis, VCA VOL, VCU VIL en VCA Basis groen

Of u nu operationeel werkt op de werkplek of leidinggevende bent, bij ons vindt u de VCA-cursus die bij u en uw werkzaamheden past. U kunt bij ons uit vier verschillende soorten VCA-cursussen kiezen: 

VCA Basis-cursus

De VCA Basis-cursus is bedoeld voor medewerkers die basiskennis moeten hebben op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Bent u bijvoorbeeld een medewerker die uitvoerende werkzaamheden verricht op een bouwplaats? Dan is de VCA Basis-cursus geschikt voor u. Wanneer u het examen heeft voltooid, ontvangt u een VCA Basis-certificaat.

VCA VOL-cursus

Vervult u een operationeel leidinggevende rol? Dan is de VCA VOL-cursus perfect voor u. Tijdens de VCA VOL cursus gaan we namelijk specifiek in op de items waar leidinggevenden mee te maken hebben. Voor ZZP'ers is deze cursus ook geschikt. 

VCU VIL-cursus

Bent u een medewerkers van een uitzendbureau en bent u verantwoordelijk voor de plaatsing van personeel bij hun opdrachtgevers? Dan moet u de VCU VIL-cursus volgen. Tijdens de VCU VIL-cursus leert u alles over de veiligheid op de werkvloer bevorderen, de gezondheid van medewerkers beschermen en schadelijke invloeden beperken. 

VCA Basis groen cursus

Tijdens de VCA Basis groen cursus leert u alles over verantwoord werken in de groensector. Deze cursus is dus geschikt voor u als u in de groensector werkt en een VCA-diploma nodig heeft. 

Waarom een VCA-cursus volgen? 

Het volgen van een VCA-cursus is erg belangrijk als u in een werkomgeving werkt waar zich gevaarlijke situaties kunnen voordoen, zoals in de bouw. Bij veel bedrijven is een VCA-certificaat verplicht. Tijdens de cursus leert u alles over de veiligheid van u en van uw collega’s. Wanneer iedereen een VCA-cursus heeft afgerond, creëert u samen een veilige werkomgeving. Nadat u de cursus heeft afgerond, weet u alles over veiligheid, gezondheid en milieu op het werk. 

Hoe ziet een VCA-cursus eruit?

Tijdens de VCA-cursus wordt u door een ervaren instructeur over alle facetten van het VCA bijgepraat. Er komen ook diverse oefenvragen en antwoorden aan bod. Hierdoor kunt u de examenvragen oefenen voordat u aan het VCA-examen begint.

Tijdens de VCA-cursus wordt er gezorgd voor koffie, thee en een lunch. De VCA-cursus start om 08.00 en eindigt om 16.00. Vervolgens start het VCA-examen om 16.16. Voor het VCA Basis-examen heeft u 60 minuten de tijd. Bij het VCA Basis examen kunt u ook kiezen voor een VCA-voorleesexamen. U krijgt dan 15 minuten extra tijd.  Voor het VCA VOL-en VCU VIL-examen heeft u 75 minuten de tijd. 

Wanneer bent u geslaagd voor uw VCA-examen?

  • Voor het VCA Basis-examen krijgt u 40 vragen. Voor iedere vraag kunt u 100 punten krijgen. U bent geslaagd voor dit examen als u minimaal 2.580 punten heeft gehaald. 
  • Voor het VCA VOL-en VCU VIL-examen krijgt u 70 vragen. Ook hier krijgt u voor iedere vraag 100 punten. In totaal kunt u dus 7.000 punten krijgen. U bent geslaagd als u minimaal 4.515 punten heeft gehaald.

Als u alle vragen heeft beantwoord, kunt u het VCA-examen afsluiten en ziet u direct de uitslag van het door u gemaakte examen. De volgende werkdag wordt, als u bent geslaagd, de uitslag vastgelegd in het Centraal Diploma Register waarmee u aan kunt tonen dat u een VCA-diploma heeft. Binnen twee weken na uw VCA-examen ontvangt u van ons een VCA-diploma en een digitaal VCA-pasje voor op uw telefoon. 

VCA-examen mogelijkheden

Net zoals onze VCA-cursus kunt u ons VCA Basis-examen in diverse talen afleggen. Ook bestaat de mogelijkheid om een VCA-voorleesexamen af te leggen. Dit is speciaal bedoeld voor degenen die moeilijkheden hebben met lezen. Alle vragen en antwoorden worden voorgelezen via een koptelefoon. U krijgt hiervoor ook 15 minuten extra examentijd. 

Het VCA VOL-examen kunt u afleggen in meerdere talen, zoals in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Het VCU VIL-examen kunt u afleggen in het Nederlands en Engels. Voor het VCA VOL-examen en het VCU VIL-examen is het niet mogelijk om een voorleesexamen te doen. 

Gratis herexamen

Als u bij in1keervca een VCA-dagcursus bestelt, krijgt u hierbij een gratis e-learning module. Deze e-learning is bedoeld om u voor te bereiden op de VCA-cursus. Heeft u de e-learning helemaal afgerond voordat de VCA-cursus start en heeft u de VCA-dagcursus gevolgd, maar slaagt u toch onverhoopt niet? Dan heeft u recht op een gratis VCA-herexamen. Extra zekerheid dus bij in1keerVCA! 

VCA e-learning

Wilt u thuis al leren voor de VCA-cursus? Dan is de VCA e-learning een goede optie. In circa zes tot acht uur kunt u de lesstof voor VCA helemaal doornemen. De e-learning bestaat uit een aantal hoofdstukken waarbij na ieder hoofdstuk vai vragen getoetst wordt of u de lesstof beheerst. U kunt altijd terug om de lesstof nogmaals door te nemen. Heeft u de e-learning doorlopen? Dan kunt u het examen afleggen op een van onze ruim 80 examenlocaties in Nederland. 

VCA incompany cursus

Volgt u liever de cursus op uw eigen locatie? Dan is een incompany VCA-cursus perfect voor u. Tijdens de incompany cursus kunt u de VCA Basis cursus of de VCA VOL-cursus op eigen locatie doen. Daarnaast bent u al goedkoper uit vanaf acht personen.

Extra opties 

Bent u een chauffeur met een groot rijbewijs? Dan kunt u bij een VCA-cursus ook een Code 95 boeken. Hiermee kunt u zeven punten bijschrijven voor uw rijbewijs. Bent u werkgever in de transportsector? Dan kunnen we ook de SOOB-subsidie voor u regelen. 

Voordelen van een VCA-cursus volgen bij in1keerVCA

Door onze unieke concept waarbij u vooraf aan de VCA-cursus een korte e-learning module doorneemt van circa twee uur, hebben onze cursisten een hoog slagingspercentage. Door deze methode zijn we ervan overtuigd dat iedereen in één keer kan slagen. Slaagt u toch niet in één keer? Dan doet u gewoon gratis herexamen! 

  • Intensieve cursusdag die wordt gegeven door deskundige instructeurs
  • Op diverse locaties in Nederland te volgen
  • Dezelfde dag nog het examen afleggen
  • Inclusief korte e-learning module
  • Altijd een gratis herexamen als u niet in één keer slaagt! *
  • Prijs altijd inclusief koffie, thee en lunch
  • Geniet van de laagste prijsgarantie **
  • Ook beschikbaar in andere talen: o.a. Engels, Duits, Pools

*Het gratis herexamen geldt alleen als u het volledige e-learning programma doorlopen heeft en de toetsen positief heeft afgerond!

** Geldt voor prijzen met dezelfde laagsteprijsgarantie-voorwaarden.

Veelgestelde vragen

De klantenservice van in1keervca.nl krijgt regelmatig vragen binnen over de VCA-cursussen. Op de veelgestelde vragen hebben wij hieronder antwoord gegeven:

Hoe lang is VCA geldig?

Heeft u uw VCA-diploma gehaald? Dan is deze diploma tien jaar geldig. Het is erg belangrijk dat u uw kennis blijft opfrissen. Doe daarom op tijd opnieuw VCA-examen en ontvang een nieuw VCA-certificaat dat weer tien jaar geldig is. 

Wanneer krijg ik een VCA-pasje?

Heeft u het VCA-examen succesvol afgerond? Dan wordt de volgende werkdag de uitslag vastgesteld in het Centraal Diploma Register. Hiermee kunt u mee aantonen dat u een VCA-diploma heeft. Binnen twee weken na het VCA-examen ontvangt u van ons een diploma en digitaal een VCA-pasje. Deze kunt u bijvoorbeeld op uw telefoon laten zien. 

Wat kost een VCA-cursus? 

Bij in1keerVCA betaalt u €224 voor een VCA cursus, inclusief VCA-examen. Bij deze cursus zit ook de e-learning inbegrepen. Vergeet ook niet de gratis thee, koffie en lunch!

Bel nu op 085-0667401 Mail ons op info@in1keervca.nl Zo werkt een cursus bij in1keervca.nl

Wilt u op uw eigen bedrijf een VCA-cursus volgen?

in1keerVCA.nl komt naar u toe!

Naar incompany-pagina