Eenvoudig online uw VCA cursus boeken
Goedkoopste aanbieder van Nederland*
Laden...
Helaas Er is niets meer gevonden, probeer een andere combinatie.
Laad meer

VCA examen afleggen bij in1keerVCA.nl

in1keerVCA.nl is landelijk werkende opleider voor VCA cursussen en VCA examens. Meer dan 25 locaties voor VCA dagcursussen en meer dan 80 locaties voor VCA examens.

Wilt u een VCA Basis, VCA VOL of VCU VIL examen doen dan kunt u bij ons terecht op 1 van de vele locaties in Nederland. Altijd bij u in de buurt een examen locatie om VCA examen af te leggen. in1keerVCA.nl biedt ook VCA examens aan in andere talen. Tijdens het boeken kunt u kiezen voor een andere VCA examentalen. Ook is het mogelijk om voor een VCA voorleesexamen te kiezen bij VCA Basis.

VCA examentalen

Het VCA Basis examen wordt aangeboden in de volgende talen: Nederlands, Arabisch, Duits, Engels, Frans, Grieks, Hongaars, Italiaans, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Slowaaks, Spaans, Turks, Bulgaars, Kroatisch, Russisch. Het VCA Basis examen duurt 60 minuten of 75 minuten bij het voorleesexamen.

Het VCA Basis groen examen wordt alleen in het Nederlands aangeboden. Het VCA Groen basisexamen duurt 60 minuten.

Het VCA VOL examen wordt aangeboden in de volgende talen: Nederlands, Duits, Engels, Frans. Het VCA VOL examen duurt 75 minuten.

Het VCU VIL examen wordt aangeboden in de volgende talen: Nederlands, Engels. VCU VIL examen duurt 75 minuten.

U maakt aanspraak op een gratis VCA herexamen als u de gratis meegeleverde e-learning helemaal doorlopen heeft en een VCA dagcursus heeft gevolgd.

VCA in-company

Het is bij in1keerVCA.nl ook mogelijk om een dagcursus of examen op uw eigen bedrijfslocatie te organiseren. Deze VCA in-company cursus is hetzelfde als de open inschrijving maar dan in uw eigen omgeving en op uw eigen locatie. Ook het VCA examen wordt afgenomen op uw locatie. De examinator komt naar uw locatie en neemt zelf zijn laptops en router mee zodat de kandidaten hun examen kunnen doen.

Hoe ziet het VCA examen eruit?

Het VCA examen is opgebouwd uit diverse vraag soorten. Totaal zijn er zes verschillende soorten vragen. Hieronder zullen we ze alle zes behandelen:

De meerkeuzevraag met 3 antwoorden

Eén vraag met drie antwoorden waarvan er altijd één goed is. Let op: lees goed want soms zijn of lijken er twee antwoorden juist. Kies dan altijd het antwoord wat het meest juist is!

Meerkeuze vraag met 5 antwoorden

Eén vraag met vijf antwoorden. Bij de vraag staat al dat er meerdere antwoorden juist kunnen zijn. Bij vijf antwoorden zijn er meestal twee juist. Het komt niet voor dat er maar één antwoord juist is.

Meerkeuze vraag met 6 antwoorden

Eén vraag met zes antwoorden. Bij de vraag staat al dat er meerdere antwoorden juist kunnen zijn. Bij zes antwoorden zijn er meestal drie juist. Het komt niet voor dat er maar één antwoord juist is.

Ja Nee vragen

Bij Ja Nee vragen moet u altijd achter iedere stelling Ja of Nee aanvinken. Let op: doet u dit niet en vult bijvoorbeeld alleen Ja in dan verliest u punten!

VCA examen Ja Nee vraag

De juiste omschrijving achter het juiste plaatje

Zet achter het plaatje de juiste omschrijving. Heb je een foute omschrijving er achter gezet maak hem dan eerst weer leeg. Begin eerst met degene die je zeker weet en vul daarna degene in die je overhoudt.

Stellingen in de juiste volgorde zetten

Met behulp van de muis zet je 4 verschillend stellingen in de juiste volgorde. Lees goed welke volgorde wordt gevraagd.

Algemene tips:

 • Neem de tijd. De tijd die je krijgt voor een examen is ruim voldoende
 • Lees goed
 • Het eerste antwoord dat je bedenkt is meestal de juiste
 • Vul alle vragen in. Niet ingevuld is altijd fout!

Aantal vragen

 • VCA Basis: 40 vragen
 • VCA Basis groen: 40 vragen
 • VCA VOL: 70 vragen
 • VCU VIL: 70 vragen

Hoeveel punten kan ik krijgen?

Per vraag kun je 100 punten krijgen.

 • VCA Basis: 4.000 punten
 • VCA Basis groen: 4.000 punten
 • VCA VOL: 7.000 punten
 • VCU VIL: 7.000 punten

Hoeveel fouten mag ik hebben?

Voor VCA Basis en VCA Basis groen moet u minimaal 2580 punten scoren. U mag dus ruim 14 vragen fout hebben.
Voor VCA VOL en VCU VIL moet u minimaal 4515 punten scoren. U mag er dus bijna 25 fout hebben.

U kunt bijvoorbeeld ook 50 van de 100 punten krijgen voor een vraag als 1 antwoord wel goed is en 1 niet goed is. Vul dus alles in zodat u zo hoog mogelijk scoort.

Hoeveel tijd krijg ik?

 • Voor VCA Basis en VCA Basis groen kijgt u 60 minuten de tijd.
 • Voor VCA Basis en VCA Basis groen met voorleesexamen krijgt u 75 minuten de tijd.
 • Voor VCA VOL en VCU VIL krijgt u 75 minuten de tijd.

Over het algemeen hebben de kandidaten hiermee voldoende tijd om het examen op een rustige manier te doorlopen. Rechtsboven in het scherm staat altijd hoeveel tijd u nog over heeft. De gemiddelde tijd die aan een VCA examen wordt besteed is 38 minuten.

Het voorleesexamen

Een VCA voorleesexamen is alleen mogelijk voor VCA Basis en VCA Basis groen. Tijdens het examen krijgt u een hoofdtelefoon op en kunt u door middel van de knop "Lees voor" de vragen en antwoorden laten voorlezen. Dit is niet perse noodzakelijk. U kunt de vragen en antwoorden ook gewoon zelf lezen. Heeft u dyslexy dan is deze optie aan te bevelen omdat u ook 15 minuten extra examentijd krijgt.

Geslaagd! En dan?

Bent u geslaagd? Dan ontvangt u binnen twee weken van ons het VCA diploma en VCA pasje. Ook staat u de volgende werkdag vanaf circa 10.00 uur geregistreerd op de VCA-examenbank. Hiermee kunt u al aantonen dat u een VCA-diploma heeft.

Wilt u op uw eigen bedrijf een VCA-cursus volgen?

in1keerVCA.nl komt naar u toe!

Naar incompany-pagina