Eenvoudig online uw VCA cursus boeken
Goedkoopste aanbieder van Nederland*

Ben jij eigenaar of werknemer van een bedrijf? Is er voor jouw bedrijf al een RI&E opgesteld?

Nee?

Lees en hoor meer over waarom jóuw bedrijf een RI&E nodig heeft tijdens de Week van de RI&E van 11 tot en met 15 juni 2018.

Wat is een RI&E?

Stuur jij mensen aan die voor je werken zoals uitzendkrachten, zzp-ers, vrijwilligers of bijvoorbeeld stagiairs? Dan is een risico-inventarisatie en -evaluatie (Ri&E) verplicht. Alle bedrijven met personeel moeten in Nederland schriftelijk vastleggen of het werk gevaar kan opleveren of  schade kan veroorzaken aan de gezondheid van de werknemers. Daarmee maak je de risico’s binnen uw bedrijf duidelijk en kunt u maatregelen treffen om deze zo klein  mogelijk te maken. Wanneer de risico’s zijn geanalyseerd wordt een Plan van Aanpak opgesteld.

Ik wil meer weten over de RI&E.

Wat gebeurt er in de Week van de RI&E?

De Week van de RI&E wordt ieder jaar georganiseerd door het Steunpunt RI&E om extra aandacht te vragen voor de risico-inventarisatie en -evaluatie. Tijdens de Week van de RI&E is er extra aandacht voor het belang van inzicht in de veiligheids- en gezondheidsrisico’s in een organisatie. Door het organiseren van activiteiten en een campagne worden ondernemers aangezet tot het uitvoeren of updaten van de RI&E. Voorafgaand aan en tijdens de Week van de RI&E wordt een communicatiecampagne gevoerd over de RI&E. Het thema van dit jaar is: 'Voorkom verzuim en verloop, begin bij de RI&E'.

Kijk op de website van de Week van de RI&E voor meer informatie over de Week van de RI&E en de verschillende activiteiten.

Wilt u op uw eigen bedrijf een VCA-cursus volgen?

in1keerVCA.nl komt naar u toe!

Naar incompany-pagina