Eenvoudig online uw VCA cursus boeken
Goedkoopste aanbieder van Nederland*

Hebt u een VCA-cursus bij ons geboekt of bent u van plan om een cursus te boeken? Dan bent u natuurlijk benieuwd hoe de dag waarop de cursus gegeven wordt precies verloopt!

In het kort

Vanaf 07.45 uur is er inloop en om 08.00 uur begint de cursus. U krijgt drie keer pauze en om 16.15 uur start u met het examen. Om 12 uur krijgt u een lunch, die wordt verzorgd door in1keerVCA.nl.

Programma

                               07.45 uur  

 

Vanaf kwart voor acht bent u welkom op de cursuslocatie. Bij binnenkomst checkt de instructeur de geldigheid van uw identificatiebewijs. U kunt dan gelijk de kopie van uw legitimatiebewijs inleveren. Daarna neemt u plaats in de cursusruimte, die meestal een klaslokaalopstelling zal hebben. Gedurende de hele dag zijn koffie en thee verkrijgbaar.

08.00 uur

 

De instructeur start met de cursus. Alle onderwerpen worden een voor een behandeld en bij elk hoofdstuk zullen een aantal examenvragen geoefend worden die betrekking hebben op het onderwerp. Hierbij wordt meestal gebruikgemaakt van stemkastjes. Elke cursist krijgt een stemkastje, waarmee hij het antwoord dat hem juist lijkt kan kiezen. Als iedereen gestemd heeft, komt op het scherm te staan hoeveel stemmen elk antwoord heeft. Als een vraag fout wordt beantwoord, zal de instructeur de vraag bespreken.

10.00 uur

Rond 10.00 uur is er een korte pauze waarin u buiten even een rondje kunt lopen of een kopje koffie/thee kunt drinken. Daarna gaat de instructeur weer verder met de les.

12.00 uur De lunch wordt gebracht en er is een halfuurtje de tijd om te eten.
12.30 uur 

De cursus gaat weer verder. Nadat alle onderwerpen zijn behandeld, zullen er nog een aantal examenvragen geoefend worden.

±14.30 uur

U krijgt weer even pauze.
16.00 uur

Rond 16.00 uur is de cursus afgelopen. U hebt dan even pauze, terwijl de instructeur samen met de examinator, die inmiddels gearriveerd is, het cursuslokaal in gereedheid brengt voor het examen.

16.15 uur

 

Om kwart over vier moet iedereen weer in de examenzaal aanwezig zijn. Daar krijgt u een plek toegewezen. Het examen wordt op een laptop gemaakt. U krijgt een blad met daarop uw inloggegevens. De instructeur vertelt wanneer u kunt starten met het examen. U logt dan zelf in en maakt het examen. Het Basis-VCA-examen bestaat uit 40 vragen en hier krijgt u een uur de tijd voor. Het VOL-VCA-examen bestaat uit 70 vragen en voor dit examen is een uur en een kwartier uitgetrokken. Als u klaar bent, komt de examinator even kijken en als alles in orde lijkt, kunt u uw examen inleveren. U ziet gelijk of u geslaagd bent. Daarna kunt u op eigen gelegenheid weer vertrekken.

 

Het examenbureau stuurt de certificaten van de geslaagde mensen naar ons op, waarna wij er een pasje bij maken. Dan sturen wij het certificaat en het pasje naar u op. U zult deze ongeveer 1 tot 2 weken nadat u examen gedaan hebt in uw bezit hebben. Als u geslaagd bent, staat u op de eerste werkdag na het examen online vermeld in het VCA Centraal Diploma Register.

Wilt u op uw eigen bedrijf een VCA-cursus volgen?

in1keerVCA.nl komt naar u toe!

Naar incompany-pagina