Ook code 95 mogelijk
E-learning in Nederlands, Pools en Engels
Al 0 tevreden cursisten

✅ Nu ook e-learning in Engels en Pools! ✅

Voor het eerst gepubliceerd op 27-11-2017. Aangepast op 21-2-2022.

Heb je een VCA-cursus bij ons geboekt of ben je van plan om een cursus te boeken? Dan ben je natuurlijk benieuwd hoe de dag waarop de cursus gegeven wordt precies verloopt!

in1keerVCA.nl heeft in het afgelopen jaar de eindtijd van de cursus gewijzigd, dus ook als je al eerder een VCA-cursus bij in1keerVCA.nl hebt gevolgd, is het goed om deze blog te lezen. Bekijk wel altijd goed de informatie die je krijgt bij de inschrijving! De eindtijd kan per cursuslocatie verschillen.

In het kort

Vanaf 07.45 uur is er inloop en om 08.00 uur begint de cursus. Je krijgt twee keer pauze en rond 14.00 uur start het examen. Om 12.00 uur krijg je een lunch, die wordt verzorgd door in1keerVCA.nl.

Programma

                               07.45 uur  

 

Vanaf kwart voor acht ben je welkom op de cursuslocatie. Bij binnenkomst checkt de instructeur de geldigheid van je identificatiebewijs. Daarna neem je plaats in de cursusruimte, die meestal een klaslokaalopstelling zal hebben. Gedurende de hele dag zijn koffie en thee verkrijgbaar.

08.00 uur

 

De instructeur start met de cursus. Alle onderwerpen worden een voor een behandeld en bij elk hoofdstuk zullen een aantal examenvragen geoefend worden die betrekking hebben op het onderwerp. Hierbij wordt meestal gebruikgemaakt van stemkastjes. Elke cursist krijgt een stemkastje, waarmee hij het antwoord dat hem juist lijkt kan kiezen. Als iedereen gestemd heeft, komt op het scherm te staan hoeveel stemmen elk antwoord heeft. Als een vraag fout wordt beantwoord, zal de instructeur de vraag bespreken.

10.00 uur

Rond 10.00 uur is er een korte pauze waarin je buiten even een rondje kunt lopen of een kopje koffie/thee kunt drinken. Daarna gaat de instructeur weer verder met de les.

12.00 uur De lunch wordt gebracht en er is een halfuurtje de tijd om te eten.
12.30 uur 

De cursus gaat weer verder. Nadat alle onderwerpen zijn behandeld, zullen er nog een aantal examenvragen geoefend worden.

14.00 uur

Rond 14.00 uur is de cursus afgelopen. Je hebt dan even pauze, terwijl de instructeur samen met de examinator, die inmiddels gearriveerd is, het cursuslokaal in gereedheid brengt voor het examen.

14.15 uur

 

Om kwart over twee moet iedereen weer in de examenzaal aanwezig zijn. Daar krijg je een plek toegewezen. Het examen wordt op een laptop gemaakt. Je krijgt een blad met daarop je inloggegevens. De instructeur vertelt wanneer je kunt starten met het examen. Je logt dan zelf in en maakt het examen. Het Basis-VCA-examen bestaat uit 40 vragen en hier krijg je een uur de tijd voor. Het VOL-VCA-examen bestaat uit 70 vragen en voor dit examen is een uur en een kwartier uitgetrokken. Als je klaar bent, komt de examinator even kijken en als alles in orde lijkt, kun je het examen inleveren. Je ziet gelijk of je geslaagd bent. Daarna kun je op eigen gelegenheid weer vertrekken.

 

Je krijgt het certificaat en pasje digitaal toegestuurd nadat de examinator de examenresultaten verwerkt heeft. Als je geslaagd bent, sta je ook op de eerste werkdag na het examen online vermeld in het VCA Centraal Diploma Register.

Wilt u op uw eigen bedrijf een VCA-cursus volgen?

in1keerVCA.nl komt naar u toe!

Naar incompany-pagina