Ook code 95 mogelijk
E-learning in Nederlands, Pools en Engels
Al 0 tevreden cursisten

✅ Nu ook e-learning in Engels en Pools! ✅

Aan het begin dit jaar zijn een aantal nieuwe regels ingegaan die betrekking hebben op het behalen van de code 95-punten. Wilt u weten wat code 95 is? Lees dan deze blog. Vandaag zullen we ingaan op wat de nieuwe regels zijn en wat dit betekent voor het volgen van de VCA-cursussen.

Nascholingscursus

Vanaf 1 januari is er een limiet gesteld op hoe vaak een nascholingscursus gevolgd kan worden. Kortgeleden kon je bijvoorbeeld meerdere heftruckcursussen kort achter elkaar volgen om op die manier veel code 95-punten te behalen. Sinds 1 januari mag iedere beroepschauffeur in een nascholingscyclus slechts één cursus herhalen. De andere cursussen mag je dan maar één keer volgen. Een cursus die voor meer dan 7 uur meetelt, mag helemaal niet herhaald worden.

VCA-cursussen

Voor de VCA-cursussen betekent dit dat je iedere nascholingscyclus, ofwel iedere 5 jaar, maar één keer de cursus mag volgen. Tenminste, je mag de cursus wel vaker volgen, maar hij telt maar één keer mee voor de code 95-punten. Een heftruckcursus mag twee keer gevolgd worden, maar ook niet vaker dan dat.

Nu is het zo dat een VCA-diploma 10 jaar geldig is, waardoor het voor het behalen van het diploma sowieso niet nodig of nuttig is om de cursus nog een keer te volgen, maar sinds kort kun je dus ook geen extra code 95-punten behalen door de cursus twee keer in een paar jaar te volgen.

Wilt u op uw eigen bedrijf een VCA-cursus volgen?

in1keerVCA.nl komt naar u toe!

Naar incompany-pagina