Ook code 95 mogelijk
E-learning in Nederlands, Pools en Engels
Al 0 tevreden cursisten

✅ Nu ook e-learning in Engels en Pools! ✅

VCA-examen op scholen

VCA-examens worden steeds vaker al op het VMBO of MBO aangeboden. VCA is namelijk vaak een eis op de bedrijven waar leerlingen stage lopen, maar daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de leerlingen op de hoogte zijn van de veiligheidsregels. Hoe eerder je ermee begint, hoe sneller het tussen de oren zit, waardoor veilig gedrag bijna een automatisme wordt.

Hoe kun je dit regelen?

Veel scholen kiezen ervoor om hun leerlingen een dagcursus te laten volgen, waarna de leerlingen aan het eind van de dag het VCA-examen maken. Een instructeur van een bedrijf dat VCA-opleidingen verzorgt, komt dan naar de school toe om de cursus te geven. De cursisten krijgen een aantal dagen of weken, net waar u zelf voor kiest, voor de cursus een lesboek of e-learning toegestuurd, waarmee ze alvast de theorie kunnen doornemen en oefenen.

De cursus

Tijdens de cursus behandelt de instructeur de belangrijkste onderdelen van de VCA-theorie. De leerlingen kunnen vragen stellen, die de instructeur zal behandelen, zodat de leerlingen alles begrijpen. De cursus kan toegespitst worden op de leerlingen, omdat zij waarschijnlijk vergelijkbare voorkennis hebben.

Het examen

Aan het einde van de dag komt een examinator van een onafhankelijk examenbureau om de examens af te nemen. De instructeur of de examinator neemt laptops mee waarop het examen afgenomen kan worden. Alle leerlingen krijgen een laptop waarop zij het examen kunnen maken. Aan het eind van het examen kunnen de cursisten direct zien of ze geslaagd zijn of niet. Als de cursisten geslaagd zijn, zult u binnen twee weken de VCA-certificaten en VCA-pasjes van deze cursisten toegestuurd krijgen. Als ze niet geslaagd zijn, kunnen ze op een ander tijdstip een gratis herkansing maken, mits ze het volledige e-learningprogramma doorlopen hebben. Anders zullen voor dat herexamen kosten in rekening gebracht worden.

Meer informatie

Heeft u vragen over de cursus? Of wilt u weten hoe deze cursus op uw school vormgegeven kan worden? Neem dan contact met ons op via e-mail of telefoon:

info@in1keervca.nl

085-0667401

Wilt u op uw eigen bedrijf een VCA-cursus volgen?

in1keerVCA.nl komt naar u toe!

Naar incompany-pagina