Eenvoudig online uw VCA cursus boeken
E-learning in Nederlands, Pools en Engels

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling hebt voor In1keerVCA.nl.
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Morgen zijn we u graag weer van dienst.

We wensen u een goede zondag toe.

Veilige spanning

Een veilige spanning bij electriciteit is die spanning waarbij je geen letsel op loopt ten gevolge van stroomdoorgang door je lichaam. Letsel ten gevolge van stroomdoorgang is afhankelijk van de weg die de stroom door het lichaam aflegt, de stroomsterkte en hoe lang je onder stroom staat. Een electrische stroom van 30mA kan leiden tot bloeddrukstijging, onregelmatige en moeilijke hartslag en bewusteloosheid en zelfs electrocutie. Ook bestaat de kans dat het hart gaat defibrilleren of verkrampt.

Wisselspanning is meestal gevaarlijker als gelijkspanning. Een veilige spanning bij gelijkspanning is lager dan 120 Volt en bij wisselspanning is dit lager dan 50 Volt. Bij kortsluiting veroorzaakt gelijkspanning een grotere steek vlam als bij wisselspanning.

Veilig werken

Als er stroom door je lichaam gaat is de stroomsterkte afhankelijk van het spanningsverschil en de weerstand van de ondergrond waarop je staat. Een droge betonnen vloer of een droge houten vloer heeft een hogere weerstand dan een natte vloer. Ook rubberen schoenen zijn isolerend en geleiden minder stroom.

 

Wilt u op uw eigen bedrijf een VCA-cursus volgen?

in1keerVCA.nl komt naar u toe!

Naar incompany-pagina