Ook code 95 mogelijk
E-learning in Nederlands, Pools en Engels
Al 0 tevreden cursisten

✅ Nu ook e-learning in Engels en Pools! ✅

Vandaag, vrijdag 11 februari, is het de Europese 112-dag. Deze dag is in het leven geroepen om de bekendheid van het noodnummer 112 te bevorderen. Als u vaak in een risicovolle omgeving werkt, bijvoorbeeld met machines, is het erg belangrijk dat u op de hoogte bent van de maatregelen die u moet nemen om zo veilig mogelijk te werken, maar ook wie u moet bellen in een noodgeval.

112

Het alarmnummer 112 wordt gebruikt door alle lidstaten van de Europese Unie. Sinds december 2008 kan 112 gratis gebeld worden en is het nummer bereikbaar vanaf alle vaste en mobiele netwerken. Vanaf 2009 wordt een jaarlijkse 112-dag georganiseerd om meer bekendheid aan het nummer te geven. Gelukkig kent tegenwoordig vrijwel iedereen het noodnummer en weet men dat dit in noodsituaties, maar ook bij twijfel, 112 gebeld moet worden.

Preventie

In noodsituaties is het erg belangrijk dat u 112 belt en Eerste Hulp kunt verlenen. Maar, het is natuurlijk nog beter als ongelukken voorkomen worden. Op de werkvloer gebeuren regelmatig bedrijfsongevallen. Een groot deel van deze ongevallen kan voorkomen worden door te weten hoe machines veilig gebruikt moeten worden en door je bewust te zijn van het belang van veilig werken.

VCA speelt hierbij een belangrijke rol. Bij de VCA-cursus leert u welke maatregelen u moet nemen om zo veilig mogelijk te werken en wie u in moet schakelen als er toch iets misgaat. Uw leidinggevende moet ingelicht worden en vaak moet ook de Arbeidsinspectie op de hoogte gesteld worden. In echte noodgevallen is het eerste nummer dat u belt echter natuurlijk 112.

Om nog meer te leren over preventie en veilig werken, kunt u een VCA-cursus volgen en uw VCA-diploma behalen bij in1keerVCA.nl.

Wilt u op uw eigen bedrijf een VCA-cursus volgen?

in1keerVCA.nl komt naar u toe!

Naar incompany-pagina