Ook code 95 mogelijk
E-learning in Nederlands, Pools en Engels
Al 0 tevreden cursisten

✅ Nu ook e-learning in Engels en Pools! ✅

Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen. VCU-VIL. Een VCA-cursus speciaal voor intercedenten, ofwel mensen die bij een uitzendbureau werken. Waarom moeten zij een VCA-diploma halen? Zij zijn toch niet degenen die met de machines gaan werken en zich in risicovolle situaties begeven?

Redenen

Er zijn meerdere redenen waarom het toch goed of zelf verplicht kan zijn om als intercedent een VCA-diploma te behalen.

Veiligheid op de werkvloer is erg belangrijk. Daarom wordt hier tegenwoordig al veel aandacht aan besteed en is het vaak verplicht om VCA-gecertificeerd te zijn als je een bouwplaats op wilt komen. De eerste voor de hand liggende reden waarom een intercedent in het bezit moet zijn van een VCU-VIL-diploma is dus dat dit nodig is wanneer een intercedent de (mogelijke) werkplek van een uitzendkracht wil bezoeken.

Er is echter nog een tweede reden waarom het belangrijk is dat intercedenten op de hoogte zijn van de veiligheidsregels. Uitzendkrachten die op een bouwplaats of in een fabriek gaan werken moeten vaak in het bezit zijn van een VCA-diploma. Werkkrachten die al langer op hun werkplek aan het werk zijn, hebben naast hun VCA-diploma nog meer kennis: zij zijn op de hoogte van de risico's en regels op de werkplek. Uitzendkrachten zijn hier minder van op de hoogte. Daarom is het belangrijk dat de leidinggevende op de werkplek allebei op de hoogte zijn van de veiligheidsregels, zodat zij de uitzendkracht hierin kunnen begeleiden, zodat de uitzendkracht ook veilig zal werken.

Inhoud van de cursus

De VCU-VIL-cursus is exact hetzelfde als de VCA-Basis-cursus en de VCA-VOL-cursus. De e-learning die voor de cursus gemaakt moet worden, is wel toegespitst op de kennis die een intercedent moet hebben over de veiligheidsregels. Er wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan de wetgeving rond de relatie tussen de inlener de uitzendorganisatie en de uitleenkracht. Ook de verantwoordelijkheden van de verschillende partijen worden behandeld.

Inhoud van het examen

Ook het examen is specifiek gericht op intercedenten. De informatie die wordt behandeld in de e-learning en in de cursus wordt getoetst in het examen.

Na het behalen van het examen krijgt de intercedent een diploma en kan hij dus bouwplaatsen en andere werkplekken bezoeken en de uitzendkracht goed begeleiden bij het in acht nemen van de veiligheidsregels.

Wilt u op uw eigen bedrijf een VCA-cursus volgen?

in1keerVCA.nl komt naar u toe!

Naar incompany-pagina