Ook code 95 mogelijk
E-learning in Nederlands, Pools en Engels
Al 0 tevreden cursisten

✅ Nu ook e-learning in Engels en Pools! ✅

Veilig werken

Als je groot bent en je op de VMBO school je diploma heb gehaald om in de bouw te gaan werken bij een bouwbedrijf, dan moet je goed opletten als je aan het werk bent. Je kunt bijvoorbeeld struikelen over een stuk hout of als je op een trap werkt kun je naar beneden vallen. Dit noemen we risico's.

vallen - in1keervca.nl

Als je valt kun je een been breken. Dit noemen we een ongeval. Een ongeval kan jouw baas veel geld kosten. Je moet thuis blijven, maar de baas moet jou wel loon betalen. Ook kan er een meneer van de overheid komen kijken of alles op je werkplek wel veilig was. Deze meneer werkt voor de inspectie SZW. Deze mensen controleren overal in Nederland of iedereen veilig werkt en zich aan de regels houdt.

Regels als je werkt

Als je aan het werkt bent zijn er heel veel regels waar je op moet letten. Deze regels zijn vastgelegd in wetten. Zo is er een ARBO-wet waarin alle regels staan waar je op moet letten als je aan het werkt bent. ARBO betekent arbeidsomstandigheden. Zo is er ook een arbeidstijden wet. In deze wet staat precies hoelang je per dag, per week en per maand mag werken. Je mag niet te lang werken omdat je dan moe kunt worden. Als je moe bent, kun je van de trap vallen en heb je weer een arbeidsongeval.

Milieu

Milieu betekent dat je ook goed zorgt voor planten, dieren, de bodem en mensen op deze aarde. Je weet vast wel dat je afval tegenwoordig moet scheiden. Zo kan afval weer gebruikt worden voor andere producten. Ook mag je geen gevaarlijke stoffen zomaar in de grond stoppen of weggooien in de natuur. Hierdoor kunnen dieren en mensen ziek worden of gaan planten en bomen dood.

VCA cursus

Ga je in de bouw werken dan moet je weten welke regels er allemaal zijn. Je baas zal je dan een VCA cursus laten doen. VCA betekent Veiligheid, gezondheid en milieu Certificaat Aannemers. Een certificaat is een diploma en een aannemer is iemand die huizen en kantoren bouwt. Als je deze cursus doet en je slaagt voor het examen, dan weet je hoe je moet letten op de regels en hoe je veilig kunt werken op een trap zonder te vallen en je been te breken.

Wilt u op uw eigen bedrijf een VCA-cursus volgen?

in1keerVCA.nl komt naar u toe!

Naar incompany-pagina