Eenvoudig online uw VCA cursus boeken
Goedkoopste aanbieder van Nederland*

Kan mijn VCA-diploma verlengd worden?

Een vraag die regelmatig aan ons gesteld wordt, is: "Kan mijn VCA-diploma verlengd worden?"

Veel mensen vragen zich af of zij bij de VCA, net als bij onze BHV- en EHBO-cursussen, de eerste keer een opleiding volgen en daarna een (kortere) herhalingscursus kunnen volgen. Het antwoord hierop is helaas "Nee".

Waarom kan een VCA-diploma niet verlengd worden?

Een VCA-diploma is 10 jaar geldig. Dit betekent dat iemand die zijn VCA-diploma gehaald heeft, pas 10 jaar later opnieuw gecertificeerd moet worden. In die 10 jaar zijn de veiligheidsregels op de bouw en alle andere onderwerpen die in de VCA-theorie behandeld worden waarschijnlijk al een aantal keer weer gewijzigd. Daarnaast is het niet waarschijnlijk dat alle theorie die u geleerd heeft om uw VCA-examen te halen na die 10 jaar nog vers in uw geheugen ligt. Ook duurt de VCA-cursus al slechts één dag, terwijl onze BHV- en EHBO-opleidingen meerdere dagen in beslag nemen. Het is vrijwel onmogelijk om de VCA-cursus nóg korter te maken. Daarom moet u als uw VCA-diploma verlopen is gewoon weer opnieuw de theorie leren en examen doen. Zo bent u er zeker van dat u de certificering weer totaal op orde heeft.

Is uw VCA-diploma verlopen?

Is uw VCA-diploma (bijna) verlopen? Volg dan een dagcursus bij in1keerVCA.nl en doe direct daarna examen. Boek uw cursus hier.

Wilt u op uw eigen bedrijf een VCA-cursus volgen?

in1keerVCA.nl komt naar u toe!

Naar incompany-pagina