Ook code 95 mogelijk
E-learning in Nederlands, Pools en Engels
Al 0 tevreden cursisten

✅ Nu ook e-learning in Engels en Pools! ✅

In de vorige blog heb je kunnen lezen wat code 95 is en hoe je code 95-punten kunt behalen bij in1keerVCA.nl. Nu is het in bepaalde gevallen mogelijk om subsidie te krijgen voor het volgen van verschillende trainingen door chauffeurs, waaronder de VCA-training. Deze subside heet SOOB-subsidie. In deze blog zal uitgelegd worden wat SOOB-subsidie is én hoe en wanneer je dit kunt ontvangen.

Wat is SOOB?

SOOB, Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen, is in 1973 opgericht om zich in te zetten voor het optimaliseren van de arbeidsmarkt en het bevorderen van goede arbeidsverhoudingen. Hierbij zijn opleiding en training van groot belang, omdat goed opgeleide medewerkers goed toegerust zijn voor het werkveld.

Wat is SOOB-subsidie?

Om het volgen van opleidingen en trainingen te stimuleren, verstrekt SOOB subsidies. Dit wordt gedaan door het SOOB Subsidiepunt. Je kunt subsidie krijgen als je geregistreerd bent bij het SOOB Subsidiepunt. SOOB verstrekt subsidie voor vier soorten opleidingen:

  1. Branchekwalificerende scholing: dit zijn vakgerichte opleidingen, zoals Chauffeur Veetransport of Vakbekwaamheid Heftruck.
  2. Veiligheid
  3. Zij-instroom en doorstroom: dit is subsidie op rijopleidingen voor nieuwe medewerkers
  4. Praktijkdagen code 95

Wanneer kan ik subsidie krijgen bij het volgen van een cursus bij in1keerVCA.nl?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Zoals je uit de naam al kunt zien, is VCA dus een veiligheidsopleiding. VCA valt dan ook onder nummer 2 van het bovenstaande rijtje. in1keerVCA.nl is Gecertificeerd opleider Transport en Logistiek. Dit betekent dat in1keerVCA.nl opleidingen met SOOB-subsidie aan mag bieden. Voor een VCA-cursus kun je tot €100 aan subsidie ontvangen. Deze subsidie kun je enkel ontvangen bij het volgen van een opleiding Basisveiligheid VCA, VCA Basis, dus niet bij VOL-VCA. 

Hoe vraag ik SOOB-subsidie aan?

SOOB-subsidie kan aangevraagd worden bij het SOOB-subsidiepunt. Dit moet je doen vóór de cursus. Ook moet je bij het boeken van de cursus bij de opties aangeven dat je gebruikmaakt van SOOB-subsidie. in1keerVCA.nl draagt indien nodig bewijsdocumenten aan om aan te tonen dat de cursus gevolgd is, zodat de cursist (of het bedrijf dat de cursist voor de cursus ingeschreven heeft) SOOB-subsidie kan ontvangen.

Heb je nog onbeantwoorde vragen?

Heb je nog meer vragen over SOOB-subsidie en de VCA-cursus? Neem dan contact op met in1keerVCA.nl.

Telefoon 085 066 7400
E-mail info@in1keervca.nl

Heb je specifieke vragen over de SOOB-subsidie? Neem dan contact op met het SOOB Subsidiepunt.

Wilt u op uw eigen bedrijf een VCA-cursus volgen?

in1keerVCA.nl komt naar u toe!

Naar incompany-pagina