Ook code 95 mogelijk
E-learning in Nederlands, Pools en Engels
Al 0 tevreden cursisten

✅ Nu ook e-learning in Engels en Pools! ✅

Nieuwe examens voor VCA

VCA infra is verantwoordelijk voor het afnemen van de VCA examens. Vanaf 1 september 2017 gelden er nieuwe toetsnormen. Voor 1 september bestond het hele examen uit meerkeuze vragen. Voor VCA Basis 40 vragen, voor VCA VOL en VCU VIL 70 vragen. Per 1 september bestaan er alleen nog examens met 5 soorten vragen.

  • Meerkeuze vragen 3 antwoorden 1 juist
  • Ja/Nee vragen, alle antwoorden met ja of nee beantwoorden
  • Meerkeuze vragen 4 tot 6 antwoorden waarbij meerdere antwoorden juist kunnen zijn
  • Vragen waarbij antwoorden in de juiste volgorde gezet moeten worden
  • Vragen waarbij bij een plaatje het juiste keuze antwoord gezet moet worden

Doel van het examen is dat er niet alleen op kennis wordt getoetst maar ook op toepassing van de kennis in de praktijk. Er wordt tijdens het examen meer gebruik gemaakt van plaatjes zodat de praktische toepassing getoetst kan worden.

U kunt een proefexamen inzien en oefenen op de site van VCA Infra.

Puntentelling

Tevens is de punten telling gewijzigd. Voor VCA Basis heeft u 40 vragen en kunt u 4000 punten halen. Heeft u 2580 punten, dan bent u geslaagd. Voor VCA VOL en VCU VIL heeft u 70 vragen en kunt u 7000 punten halen. Heeft u 4515 punten gehaald dan bent u geslaagd. Het voordeel van het nieuwe puntensysteem is dat u antwoorden ook gedeelte goed of fout kunt hebben. U krijgt dan toch nog een deel van de punten. Per vraag heeft u 100 punten, maar u kunt er ook 25 of 50 krijgen bij een gedeeltelijk goede beantwoording.

Examentijd

Voor het VCA Basis examen heeft u 60 minuten de tijd. Heeft u een VCA voorleesexamen, dan krijgt u 15 minuten extra. Bij een voorleesexamen kunt u alle vragen en antwoorden laten voorlezen door middel van een koptelefoon die wij beschikbaar stellen. Voor het VCA VOL en VCU VIL examen heeft u 75 minuten de tijd. Een voorleesexamen is hier niet mogelijk.

Auteur: Arend Flier

Wilt u op uw eigen bedrijf een VCA-cursus volgen?

in1keerVCA.nl komt naar u toe!

Naar incompany-pagina